TELEM d.o.o.
V borovju 8
2000 Maribor

T: (02) 228 44 10
F: (02) 228 44 20
E: info@telem.si

  • LinkedIn - Grey Circle
  • Facebook - Grey Circle

   2019   

© 2019 by Telem d.o.o.

Vse pravice pridržane

Industrija - podrobnosti

Prehrambeno industrijo sestavlja kopica podjetij in panog, ki zagotavljajo stabilno ter kakovostno oskrbo s hrano. Naše podjetje se ponaša z izkušnjami na naslednjih področjih prehrambene industrije:

  • proizvodnja industrija,

  • predelovalna industrija,

  • embalaža za hrano,

  • živilska kemija,

  • razvrščanje hrane,

  • shranjevanje hrane

V predelovalni industriji se ponašamo z referencami na področju konzerviranja, pakiranja, transporta sladokorja, predelave mesa ter tudi z vzporednimi procesi in sistemi, ki spremljajo osnovne dejavnosti predelovalne industrije. Ti zajemajo področja predelave in obdelave odpadkov, ki jih proizvaja prehrambena industrija, čiščenja zraka, strojnice in hladilni sistemi, transport hladilnih medijev, klimatizacija, obnovljivi viri energije, sistemi za ogrevanje, kotlovnice, sistemi proizvodnje sterilnih medijev, črpanje vode, ipd. 

V farmacevtski industriji se naše podjetje ponaša z referencami sistemov in procesov, ki so spremljajoči del osnovnih dejavnosti farmacevtske industrije. Reference na področju osnovnih dejavnosti imamo predvsem z demi vodami (primarne in sekundarne zanke), purificirano vodo, sistemi pršnih vod ter centrifugalnimi separatorji.

 

V avtomobilski industriji imamo reference predvsem na področju avtomatizacije ter krmilnih in nadzornih sistemov za varilne celice in varilne avtomate. Varilne celice se uporabljajo za izdelavo karoserijskih delov za različne proizvajalce avtomobilov, med drugimi VW, Škoda, Jaguar, Suzuki in Mercedes. Po želji investitorja lahko ponudimo tudi celovito elektro-avtomatizacijo strojev in naprav v avtomobilski industriji.

 

V metalurški industriji imamo reference na področjih transporta in žerjavov, raznovrstne predelave in obdelave materiala ter ostalimi vzporednimi procesi in sistemi, ki spremljajo osnovne dejavnosti metalurške industrije. Specifične izkušnje imamo na področju čiščenja zraka in industrijskih čistilnih naprav, strojnic in hladilnih sistemov, transporta hladilnih medijev, klimatizacije, ipd. 

 

V papirni industriji imamo reference na področju priprave papirne mase iz celuloze in odpadnega papirja. Reference in znanje imamo tudi s stroji za rafiniranje celulozne papirne mase, ki je osnovna proizvodna surovina higienskega papirja. Rifiner z mletjem papirnato maso rafinira (pretepe), da celulozna vlakna nabreknejo in se omehčajo. Med postopkom rafiniranja se kontrolira gostota snovi, pretok in specifična poraba električne energije rafinerja (mlina).

Reference imamo tudi s strojem grobega rejekta. Stroj razklada odpadek od priprave papirnate mase iz starega papirja. Odpadek se stisne in polni kontejnerje, ki se s tovornjaki odpelje iz tovarne na odlagališča ali sežig. Reference imamo tudi z vzporedno industrijo, ki je potrebna pri pripravi in obdelavi materialov in produktov v papirni industriji.

 

Na področju gradbene industrije so osnovna področja našega delovanja avtomatizacija novih ter rekonstrukcija in optimizacija obstoječih strojev za izdelavo gradbenega materiala ter gradbenih izdelkov. V primeru rekonstrukcij ali optimizacij strojev in naprav nudimo analize delovanja obstoječega tehnološkega postrojenja proizvodnje. Če se izkaže za potrebno lahko v določenih primerih tudi sami pripravimo funkcijsko specifikacijo optimizacije ali dodelave tehnološkega postrojenja v sodelovanju z naročnikom.

telem